Индустрија новости

Meitrack 4G Vehicle Tracker T366L-G Лиценциран од CITC на Саудиска Арабија

2020-05-20

Денес Meitrack е задоволство да објави дека нејзиниот трагач за возила 4G T366L-G е лиценциран од Комисијата за комуникации и информатичка технологија (CITC), регулатор за комуникации на Саудиска Арабија. Односно, овој модел е во согласност со техничките спецификации кои се одобрени од CITC и е дозволено да влегува на пазарот во Саудиска Арабија.




На крајот на 2019 година, производителите и извозниците на AVL уреди во Саудиска Арабија добро знаеја дека производите бараат одобрение од CITC, откако комисијата ја ажурираше Техничката спецификација RI056 за сите AVL уреди и најави дека AVL-уредите спаѓаат во опсегот на техничката спецификација на CITC RI056 мора да поддржуваат 4G LTE фреквенциски опсези (B3, B8, B20 и B28). Стекнувањето сертификација на CITC е основа за одобрување на пазарот на AVL уреди во Саудиска Арабија.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept